Paradijselijk Baracoa
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
03 Januari 2009 | Cuba, Baracoa
Morgen en overmorgen staan er 2 wandelingen op het programma.
We zijn hier naar toe gereden via Guantanamo, een zone met extra beveiliging uiteraard. We zijn ook voor het eerst aangehouden door de politie en gelijk zelfs 2 x. Ze zijn erg beleefd, vooral de eerste begon zelfs met ons te feliciteren met het nieuwe jaar. Vervolgens heeft hij de papieren gecontroleerd en dat was alles.
Het stadje zelf moeten we nog gaan verkennen, maar internet was gemakkelijk te vinden en er waren zowaar vrije computers!!
De steden verschillen onderling behoorlijk. Zo was Bayamo rustig, keurig netjes en verzorgd. Dit in tegenstelling tot Santiago de Cuba waar het een zootje is. Afgebladderde huizen, stank, rotzooi. En een 'stad van zwartjes' zoals de Cubanen zelf steeds met enige minachting zeggen. Toch hebben we ons ook daargeen ogenblik bedreigd gevoeld. Iedereen leeft half en half buiten, het lijken groepen hangjongeren, maar ze laten je met rust. Kinderen willen graag op de foto en buitelen over elkaar heen in de haast om voorop te staan.
Gistermiddag zijn we naar El Morro geweest, een fort buiten de stad. lag prachtig boven de zee. Van daar uit verdedigden ze zich tegen de Spanjaarden. Ook was er een mooi restaurant naast, boven de zee (ze zeggen dat je Haiti daar bijna kan zien). Live muziek. Vakantie!!
En ook in Santiago zelf hebben we de plek der plekken ontdekt: het terras op het dak van het Casa Granda Hotel.
Mijn koffer zal niet veel zwaarder worden op de terugreis, hij zal hooguit lichter zijn. Ik zou werkelijk niet weten wat ik hier moet kopen aan souvenirs. Zelfs een leuk hemdje kan ik niet vinden! maar goed, dat geeft ook wel weer een bepaalde rust.
Tot de volgende keer maar weer. En iedereen bedankt voor alle reacties! Altijd erg leuk!!
Bertine: ik had al gehoord dat het inderdaad erg koud is bij jullie, dus ik was al bang dat je niet veel kunt doen met Hunti. Nou ja, dan heeft zij ook een beetje vakantie. Beter dat, dan paard zijn in Cuba, want dat is echt hard werken!!
03 Januari 2009 - 22:13
Astrid:
Jullie natuurlijk ook nog een heel gelukkig nieuwjaar! 3 x Raden waar en met wie wij oud & nieuw gevierd hebben...Juist ja: In Austerlitz met Onufry! En die deed alsof het allemaal heel normaal was dat hij een oud & nieuw feestje georganiseerd had. Bleef trouwens supercool bij het spectaculaire vuurwerk. Geniet ze verder! -
04 Januari 2009 - 20:34
Huguette:
Gelukkig nieuwjaar Yvonne en Tibi, mede namens Onoufri!
Zoals Astrid al schreef heeft hij oudejaarsavond heel rustig over zich heen laten komen. Hij werd er niet warm of koud van. Ik had de kast opengelaten maar dat was niet aan hem besteed. Hij prefereerde toch zijn poef en kwam daar ook niet vanaf. Het is wel een schatje, zo lief en altijd tevreden!
We zijn nu even in veghel maar gaan dinsdag nog eens terug.
Huguette
05 Januari 2009 - 07:27
Frans Otto:
Hoi Yvonne en Tibi,
De beste wensen voor 2009. Vandaag 5 jan ben ik weer aan de slag op het provinciehuis. We starten met een receptie. Zo te lezen hebben jullie een "wereldvakantie".
Frans & Ingrid